10 juli 2017

intacte kringloop


Half juni zag ik een rozenbladwesp (foto onder), meer bepaald de Arge pagana, eitjes leggen in de bast van een wilde roos. De schijnrupsen van dit wespje zijn intussen geboren en ze smullen al heerlijk van de bladen. Deze kringloop van het leven tracht ik zo weinig mogelijk te verstoren. In dit geval zie ik geen enkele reden om in te grijpen want wilde rozen genoeg hier, meer dan Arge pagana's. Wie bomen mooi vindt, zeurt ook niet om een vallend blad. 



2 opmerkingen:

  1. Helemaal mee eens.

    Gr Jan(Wilde een Tuin)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb even bijgelezen. Wat een waarnemingen en heerlijke foto's heb je gemaakt. Dat is puur genieten. Wij zijn momenteel ook met vakantie. Groeten vanuit Barcelona

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.