3 mei 2017

de overlever

Magnolia 'Eva Maria', een zusje van de 'Woodsman'.

De stermagnolia's (Magnolia stellata) hebben hier een normale bloei gekend. Ook de Magnolia grandiflora ziet er nog opperbest uit. Maar alle overige magnolia's hebben omwille van de ferme nachtvorst enkele dagen geleden momenteel een rossige aanblik of helemaal zwart. Een tegenvaller van formaat want mijn verwachtingen waren hoog gespannen. Tot mijn verrassing dook gisteren toch een 'overlever' achter het konijnenhok op, de Magnolia x brooklynensis 'Eva Maria'. Hopelijk hebben we volgend jaar meer succes want zoals mijn verzameling er nu bij staat, is echt afzichtelijk. 

3 opmerkingen:

  1. Hier is Magnolia sinensis ook zo zwart als euh... kolen.
    De drie andere magnolia (allen wintergroen en laatbloeiend) zijn dik in orde. Het wordt zo stilletjes aan tijd dat die planten opnieuw uitschieten...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohh ik kan me dit zo goed indenken, hier leef je echt naar uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Intussen heeft de Magnolia 'Betty', het bekende zusje van 'Susan', ook een bloem. De gehele struik ziet er nog prima uit (maar staat in het bos).

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.