4 april 2017

Tessenderlo - Absurdistan

't Is toch al 4 april en niet 1 april? Op 1200 meter afstand wonen van een zijstraatje waar elke maand wel eens een ruiter oversteekt, heeft in Tessenderlo-Absurdistan zo zijn gevolgen. Onze haag heeft sinds enkele uren een nieuwe buur, neen, 't is GEEN photoshop.

1200 meter? Waarom niet 1050 of 625 of 280?
Blijkbaar schat men in dat onze remafstand bij overstekende ruiters oneindig veel langer is dan bij overstekende leerlingen of fietsende kinderen. Precies 1200 meter met name, 'toevallig' net voor onze deur. Ik vind dat vreemd, absurd eigenlijk. Tegen dat de weggebruikers op de bedoelde oversteekplek zijn, zijn ze de waarschuwing al lang vergeten. We klagen niet, want we hebben nog geluk. Voor 't zelfde geld plaatsten ze ook nog een oranje knipperlicht of een sirene voor 't geval er een knol de straat oversteekt. Gelukkig is de werkman zo verstandig geweest de paal te positioneren op de plaats waar onze beukenhaag net wat hoger groeit.

Voor ik er nog eens goed ga mee lachen toch nog een bedenking. In Tessenderlo staan ook heel wat gevaarlijke Seveso-bedrijven, net bij scholen nota bene. Nergens staan waarschuwingsborden dat er gevaar is op gifwolken of een onvergetelijke ontploffing. Neen, het grote gevaar waar zeker moet voor gewaarschuwd worden, zijn ruiters. Fictieve ruiters voor 99,999 % van de tijd. De verwijdering van duizenden 70 km/uur-borden is een verademing voor het wegbeeld maar als ze zo overal gaan beginnen, zie ik de winst niet meer in. Een slecht voorbeeld van recyclage als je 't mij vraagt. Zeg me a.u.b. dat het maar om te lachen was, een grapje van de burgemeester of zo of verborgen camera.

Wat laat voor een aprilgrap maar toch blijf ik hopen, want in Tessenderlo lopen ze met alles wat achter, soms decennia. Dus het kan nog .......

Update 5 april: na er eens een nachtje over na te denken, zou het ook kunnen dat je vanaf onze haag, over een afstand van 1200 meter, ruiters kan tegenkomen en dat je dus moet uitkijken. Met andere woorden: dat net bij ons een zone begint waar er een grote kans is dat er bemande paarden op straat voorkomen of oversteken. Geen vallende stenen of slecht wegdek maar ruiters! Nu nog uitzoeken hoe het komt dat net hier meer paarden zouden voorkomen dan elders en waar die paarden blijven als de 1200 meters voorbij zijn. Er zit alvast iets lucratief in: de ene verkoopt aardbeien, de andere kom-op-tegen-kanker-azalea's en misschien moet ik een verkoopstalletje openen met vers, geurig hooi, potjes zadelsmeer en zweepjes.


8 opmerkingen:

Menck zei

Daar zit geheid een logica achter. Mensen gaan op de rem staan vlak voor je tuin. Met de opentuindagen van VELT zal je dit verkeersbord beslist weten te waarderen. ;-)

Loes Rutten zei

Waarom zouden ze je willen pesten, papa?

Woelmuizenier zei

Dat je op elk moment van de dag of nacht op precies deze afstand op je hoede moet zijn en ruiters te paard zult aantreffen lijkt mij onwaarschijnlijk.
Misschien zijn hooiruiters (https://nl.wikipedia.org/wiki/Ruiter_(stellage)) bedoeld. Hoewel het daarvoor toch nog wat vroeg is.

Ludo Rutten zei

Inderdaad Menck, de ideale paal om bij een opentuin ballonnen aan op te hangen. Als er tegen dan maar geen oerwoud aan palen is want er ligt wat verder nog een rotonde, een kerk met af en toe groepje kerkgangers, een rommelmarkt en wie weet passeert op 4800 meter heel soms ook wel de pausmobiel.

die van ons zei

Welk Loois genie heeft dit bedacht?

Marthy Berends zei

Ik vind het in ieder geval om te gillen van de lach.

supermasj zei

Ik vind zowel dit bord als jouw bericht hilarisch. Het is wel degelijk een waarschuwingsbord voor ruiters na 1200m , en niet gedurende de volgende 1200m , want dan moesten er opgaande pijltjes naast de 1200m staan volgens mij. Dus hooi verkopen, dat kan je vergeten.
Misschien een nest groenpootruiters?

onderdeappelboom zei

Grijns :-) Volgens mij is dat bord familie van het bord waarop ze waarschuwen voor vliegende herten. Of vallende herten, dat kan ook. In elk geval herten die op heel vreemde wijze op een volstrekt witte achtergrond figureren en eruit zien alsof ze dat niet zien zitten.
Maar ach, jij weet vast wel een mooi klimplantje te bedenken dat argeloos aan de voet van de paal kan wortelen, niet?