28 september 2015

supermaansverduistering


Omdat het al 33 jaar geleden was en 18 jaar zal duren eer ik nog eens de kans zal krijgen om de combinatie van een supermaan en een totale maansverduistering te bewonderen, ben ik deze nacht uit mijn  bed gekropen om er eens naar te kijken. De dochters en de vrouw waren er ook bij. Ondanks de storende lichtvervuiling -waar hier niet aan te ontsnappen valt- was het natuurspektakel goed te zien. De weersomstandigheden waren dan ook perfect.




10 opmerkingen:

  1. ja ! ik heb ze ook gezien en gefotografeerd ! Maar niet zo mooi scherp als de jouwe. Het was mooi hé !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi, zeg! En hoe staat het met de vermoeidheid de volgende avond? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben om 20.30 uur gaan slapen, om je een idee te geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fotografeer jij nog altijd met die Sony RX 100? Ik denk erover om de II aan te schaffen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ja, prachtig pocketcamera maar die van de maan is genomen met mijn goedkope superzoom Fuji op statief. Deze is wel niet geschikt voor echt detail daar de sensor te klein is.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi resultaat. Andere foto's op de blog dus doorgaans wel met de Sony? Dan kan ik best niet meer twijfelen over de aanschaf.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben zondagavond om 23h00 aangekomen in mijn hotel in midden-Frankrijk. Wetende dat er een taxi om 07h15 zou klaarstaan om me de volgende morgen naar mijn eindbestemming te rijden, heb ik, met spijt in 't hart, beslist dit fenomeen aan me voorbij te laten gaan

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wooow, prachtig! ik heb het niet gezien, ik lag te maffen :-(

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.