24 juli 2015

tuinhommel op kleine watereppe




In het moerasgedeelte van de vijver is de kleine watereppe in de bloei gekomen. Je ziet meteen aan de bloeiwijze dat de kleine watereppe behoort tot de schermbloemigen en dus familie is van bv. de venkel, het fluitenkruid, de engelwortel, het zevenblad en de berenklauw. De eppe staat met zijn voeten in het water en heeft via zijn wortels heel wat kleinere planten voortgebracht. Een tuinhommel heeft zich neergezet midden de wolk van kleine bloempjes. Eppe is afkomstig van apis (latijn), wat bij betekent en wijst op het veelvuldig bezoek van bijen.


De doodskopzweefvlieg vond er ook zijn gading.


1 opmerking:

  1. De eppe is hier bijna uitgebloeid, wat een groeier is dat toch. Ik moet weer de helft verwijderen want de poel werd volledig ingepalmd door deze schermbloemige. Maar hij trekt inderdaad heel veel insecten aan.
    Bedankt voor de uitleg over z'n naam.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.