21 juli 2015

lang weggeweest maar daar zijn ze dan


Sinds vandaag zitten er terug distelvlinders in onze tuin. Zowel in de voortuin als in onze nieuwe vlindertuin nabij het bos zitten er. De planten die hen van nectar voorzien zijn de dropplant en de vlinderstruiken. Het is van 2008 geleden dat deze trekvlinder neerstreek in onze tuin! Dan mogen we wel eens in onze handen wrijven.

Zowel de bovenkant van de vleugels ....

.... als de onderkant zijn bijzonder mooi.


1 opmerking:

  1. Toch gek, dez was 2 jaar geleden zowat de meest voorkomende vlinder in mijn tuin. En andere vlinders in jouw tuin zie ik dan weer niet (onder meer 't landkaartje). Dat maakt het allemaal interessant, en als je er dan eindelijk eentje ziet, maakt dat je dag goed ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.