11 januari 2015

Hamamelisfeesten 2015

Toverhazelaar, Hamamelis x intermedia 'Orange Peel'
Morgen 12 januari starten in het arboretum van Kalmthout de Hamamelisfeesten. Deze jaarlijks terugkerende focus op hun uitmuntende verzameling toverhazelaars duurt tot 22 februari en is een sterke aanrader. Kalmthout is ook de geboorteplek van heel wat van de allermooiste toverhazelaars zoals de 'Jelena' (genoemd naar de stichteres van het arboretum Jelena de Belder), de 'Ruby Glow' en de rode 'Diane'. Een zeer geduldige kwestie van kruisen, zaaien en dan zien wat het geeft.

In de eigen tuin zijn nog maar 2 toverhazelaars echt op gang gekomen en dat zijn de erg geurige, geelbloeiende 'Arnold Promise' en de recent aangekochte 'Orange Peel'. Deze 'Orange Peel' is bij de verkiezingen van de Miss Hamamelis een echt prijsbeest gebleken, zowel bij de beste oranje als bij de best geurende. De nog jonge struik doet het hier prima.


8 opmerkingen:

  1. wat een prachtige bloem! intussen is 't al een paar jaar geleden dat ik nog eens in kalmthout was, dit bericht spoort me aan om daar snel eens verandering in te brengen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn om nog eens iets van je te horen Hilda. Als je gaat, eerst poolshoogte nemen van de stand van zaken wat bloei betreft. Via hun facebookpagina kan dat (alhoewel ik er zelf niet meer op zit).

      Verwijderen
  2. De "Orange Peel"heb ik op mijn wensenlijstje gezet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De toverhazelaars van Nederlandse makelij zijn ook de moeite: 'Aphrodite', 'Arhnem' en 'Aurora' bvb..

      Verwijderen
  3. Bij mij bloet de Jelena momenteel en de Diana begint ook stilaan te bloeien. Die Orange Peel is ook een schoontje, waar heb je hem aangekocht?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vorige winter aangekocht bij Le Try (verslag: http://muggenbeet.blogspot.be/2014/02/op-plantenjacht.html )

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier is het nog wachten geblazen op de toverhazelaar. Mooie foto trouwens.
    't Zijn volgend week-end ook opendeur-dagen bij Le Try.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een bezoek staat hoog op de lijst 'goede voornemens': een bezoek aan Kalmthout.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.