26 oktober 2014

huismussen

huismus

De tijd van het vogel voederen komt stilaan in zicht, daarom werd de Fujifilm HS50 EXR compact-superzoom (sensor is brol maar voor foto's van vogels heb ik voorlopig niks beter in huis) uit de schuif gehaald om het toestel terug onder de knie te krijgen. Enkele leden van onze huismussenkolonie vertoefden in de rode vlier. Verdekt opgesteld in de deurkier kreeg ik ze goed in beeld. Zolang er niet gecropt wordt, zijn de foto's acceptabel. Maar als je voor 350 euro kunt zoomen alsof je met een 1000 mm-lens aan de slag bent, dan weet je dat niet moet melken over de beeldkwaliteit. Alles heeft zijn prijs. 




5 opmerkingen:

  1. Ik verheug mij ook alweer op het voederen der vogels. Bij mij komen de musjes in de winter vaak in groepen van wel 15 of meer. In die kleine tuin van mij een prachtig gezicht, zo'n grote groep vogels.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zag daarnet in de tuin de lege vetbolhouders hangen (die ik heb laten hangen een hele zomer), en bedacht me ook dat het weer stilaan tijd wordt voor 't voederen. Ik vind die foto's trouwens best OK.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier zitten de mezen al in de kale krentenboom te kijken of het voer eraan komt.
    Ik zal de komende week de wintervoorraad maar eens gaan bestellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat mooi! (ik val waarschijnlijk in herhaling maar ik vind alle foto's mooi die hier de revue passeren :-)) Ik ben héééél hard aan het sparen voor zo'n lens!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vooral die onderste met dat scheve kopje vind ik erg mooi. Voor mij zijn ze beslist acceptabel.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.