6 juni 2011

geweldig weekend

Het voorbije opentuinenweekend was alweer een geweldige ervaring. Ik schat dat er bijna 400 bezoekers over de vloer kwamen. En ze kwamen van overal: uit de geburen, wat familie, enkele collega's, vrienden, groene bloggers, muggenbeet-lezers, facebook, VELT-mensen en leden van tuin.org.. De reacties waren bijna unaniem positief. Ik heb talrijke boeiende en warme gesprekken gehad. De lovende woorden heb ik in dank aangenomen. Niet zelden heb ik nog wat bijgeleerd, over waterplanten en kersenrassen bijvoorbeeld.

Het was tof om te zien dat er in de wereld nog natuurminnende mensen wonen. Mijn nogal donker beeld van de mensheid is alvast een stukje bijgesteld. Merci aan allen die er bij waren. Bijzondere dank aan de vele virtuelen die plots in levende lijve opdoken. Ook lof voor die van ons die alle gasten trakteerde op een fris of warm drankje en de gesprekken op het terras 'regisseerde'.

collage van finishing touches van die van ons
(klikken voor een grotere foto)

Alhoewel het tuinwerk grotendeels mijn werk is, mag de inbreng van mijn wederhelft niet onderschat worden. Zij zorgt immers voor de vele finishing touches en alle planten die schitteren in potten en schalen. Om haar eens in de schijnwerpers te zetten, zie je hierboven een collage van een deel van haar groene fantasietjes. Op de pottenketting na, is alles van haar.

Was je er ook bij en wil je een commentje plaatsen, dan kan dat hier. Wie weet zijn er mensen bij die ook eens willen deelnemen aan een VELT-opentuinenweekend... laat dan snel iets weten. Volgend jaar op 2 en 3 juni is het zover. Tot 31 juli kan er aangemeld worden. Niet twijfelen, gewoon doen. Nog goed nieuws: er valt nog eens regen hier, joepie.

2 opmerkingen:

Eli en Katinka zei

Wij hebben er in ieder geval enorm van genoten. En natuurlijk zeer veel ideetjes opgedaan voor onze toekomstige tuin.
Vooral onze zoon, en stiekem wij ook, heeft enorm genoten van de zwemvijver ...
Zeker ook eens welkom op onze blog in verband met adoptie.

Anoniem zei

Proficiat met het grote succes ! Idd leuk te weten dat er toch heel wat mensen zijn die bezorgd zijn om de natuur en hun tuin tot een klein natuurreservaatje willen ombouwen, een plaatsje waar de natuur toch nog een beetje natuur mag zijn en waar vele diertjes gewoon zichzelf kunnen en mogen zijn. Geeft een warm gevoel ! Ik zou zeggen : " Goed bezig, Ludo! " ;-) Het zijn mensen zoals jullie die anderen nog meer overtuigen om zo'n ecotuinen aan te leggen.
Groetjes,
Peggy