31 december 2008

30 december 2008

Kunst op het kabinet De Crem


voor een groot formaat: klikken op de afbeelding
copyright: muggenbeet

wakkerdier-verkiezing

Ancilla Tilia

16.000 mensen brachten hun kieskeurige stem uit op de site van Wakker Dier en als meest sexy vegetariërs 2008 werden verkozen: Noah Valentyn en Ancilla Tilia (zie foto).

Met deze ‘verkiezing met een knipoog’ vestigen Wakker Dier en de Vegetariërsbond aandacht op het feit dat vegetariërs trendy mensen zijn. Aldus Guido Weijers: “vlees eten is toch zo passé!” Vegetariërs zijn sexy, omdat ze daad bij woord voegen. Ze bekommeren zich niet alleen om dierenleed, ze doen daar daadwerkelijk wat aan! Elke dag maken ze weer de bewuste keuze om geen dode dieren in hun mond te stoppen. In 2006 zeiden duizenden stemmers dat vegetariërs sexy zijn omdat ze diepgang tonen, slank zijn, glanzende haren en een mooiere huid hebben.

29 december 2008

Gasthuisberg

eendjes op het fragiele ijs

Omdat die van 't onderwijs toch bijna altijd thuis zitten, dixit de volksmond, zijn zij het uitverkoren volk om op momenten dat het normale volk aan het werken is, ingeschakeld te worden voor sociale doeleinden. Zelf vind ik de normaalste zaak van de wereld, zeker als je daarmee een dierbare kunt verder helpen.

Zo was ik vandaag chauffeur van dienst om met mijn vader naar Gasthuisberg in Leuven te rijden voor een kleine ingreep. Ik kom daar eigenlijk wel graag. Je wordt daar geconfronteerd met het fragiele van het leven en je leert er de banale zorgen van de dag flink relativeren. De meeste mensen zouden er tegenop zien om daar uren te zitten wachten. Bij mij vliegt de tijd. Ik kijk, ik filosofeer, ik sla een praatje (als je begint, ben je voor een uur vertrokken), hier en daar een verpleegstertje gelukkig maken en ik wandel er veel, in de eindeloze gangen maar ook rond de mooie vijver aan de hoofdingang annex rokerszone.

De folievijver van Gasthuisberg heeft drie niveau's en het water ervan wordt door een pompsysteem in beweging gehouden. Bij het vriesweer van vandaag staat er hierdoor wel een pelletje ijs op maar blijven er toch ook voldoende wakken over om de eendjes hun zwempartijtjes te gunnen. De natuurlijke randbeplanting en moeraszone zorgen voor een mooi geheel en een functionerende ecologische waterzuivering. Rond de vijver staan heel wat zitbanken. Als het zonnetje schijnt, is het er prima vertoeven en heb je er gegarandeerd gezelschap. Op een dag als vandaag ben je alleen. Maar ook dat heb ik graag. Geen mooier geluid dan de stilte. 

27 december 2008

dit jaar scheuren we Marec

de kalender van Marec incluis de originele prent voor de kinderen

Peter van Straaten, onze vaste striptekenaar, maakt dit jaar plaats voor de scheurkalender van Marec. Nog een paar blaadjes 2008 en Marec krijgt een koordje in zijn gat geregen, vervolgens wordt hij opgehangen in de keuken en zal hij iedere morgen ritueel en met de glimlach worden afgetrokken.  Die eer valt niet iedereen te beurt. Ik kan het weten :)

Een goeie grap is bij ons altijd welgekomen en Marec kent er wel iets van. Vandaar. Hierbij aansluitend: kent ge die mop van die opgewonden lesbiennes die in de Nopri een zak goed geschapen veldwortelen gingen kopen? 

(jammer voor ons, maar de Nopri was gesloten) -  ook tussen haakjes: die van Marec zijn beter.

26 december 2008

neem een snoepje op 2009

Ik had ook een kerstkaartje of een nieuwjaarsbriefje op mijn blog kunnen zetten en u allemaal van die prettige feestdagen kunnen toewensen. Maar ik dacht zo, de techniek staat niet voor niets. Laat mij mijn lezers allemaal uitnodigen om te grabbelen in mijn favoriete snoepdoos. Wat je gehad hebt, heb je gehad en kunnen ze u niet meer afpakken.

Als alles goed zit (mijn scripts en zo) moet je gewoon op "open de doos" onder de afbeelding klikken en heb je maar uit te kiezen. Die rechts vanonder vind ik de lekkerste. Je kan er lekker lang op zuigen.


wat een conclusie!

"Tieners die het ontbijt overslaan zullen vroeger seks hebben dan degenen die de dag met een behoorlijke maaltijd starten. Dat blijkt uit Japans onderzoek." Ontmaagding is dus blijkbaar cornflakegevoelig?

Een betere stelling zou zijn: "tieners die hun gat niet afvegen hebben sneller een vuil onderbroek" maar voor zo'n onderzoek hebben ze in Japan waarschijnlijk niet de juiste wetenschappers.

    25 december 2008

    kerstboodschap van mezelf

    De paus sprak tot u:

    'Er is nood aan een soort ecologie van de mens. Het regenwoud verdient onze bescherming. Maar de mens, als een schepsel, verdient zeker niet minder.' Dat impliceert dat homoseksueel gedrag voorkomen moet worden. De mensheid moet volgens de paus 'luisteren naar de taal van de schepping' om tot een beter begrip te komen van de voorbestemde rol van man en vrouw. Gedrag dat verder gaat dan heteroseksuele relaties, kan neerkomen op 'een vernietiging van het werk van God'.

    Toch altijd fijn om zo'n verzoenende taal te horen in de kerstperiode. Want vieren we op kerst niet de geboorte van Jezus, dat jongetje dat geboren werd uit de maagd Maria nadat ze zwanger werd gemaakt door een aanstellerige schim die zich "de heilige geest" noemde ? Wij, de wijzen der aarde, weten natuurlijk wel beter maar dat kuis verhaaltje staat nog steeds te blinken in het grote biologieboek van Vaticaanstad, het Roomse Aalst maar dan zonder ajuinen.

    Waarom wordt niet gewoon verteld dat de mama en de papa van Jezus negen maanden eerder goed gesekst hadden? Volledig conform de 'voorbestemde rol van man en vrouw'. Een zaadje van een timmerman dat de eicel van Maria bevruchtte en zich samen -al delend- warm en veilig nestelde in de baarmoeder, is dat zo moeilijk om te verwoorden of is het te vies voor woorden?

    Wat zou er van de mensheid worden als al onze meisjes en vrouwen hun maagdelijkheid moesten bewaren tot die heilige geest eens langskwam? Zou dat dan finaal niet leiden tot de vernietiging van het werk van God of tot het uitsterven van de mensheid? Natuurlijk wel... tenzij de paus himself en zijn roedel bisschoppen om 12 uur 's nachts, ontjurkt en vermomd als de heilige geest, al swaffelend deze grootse missie zelf gaan volbrengen. 

    Gelukkig voor onze vrouwen wordt hen deze griezel bespaard. Anderzijds zouden dergelijke seksuele escapades de paus recht van spreken geven. Want wat is zijn eigen bijdrage tot het voortbestaan van de mensheid? Hoeveel Jezuskes heeft hij zelf al op aarde neergezet?

    Laat dit dan ook mijn kerstboodschap zijn: 

    Beste geestelijken, lieve paus aka plaatsvervanger van Jezus op aarde, wilt u voortaan alleen spreken over zaken waar u -ervaringsgewijs- verstand van hebt en u moeien met uw eigen zaken? Ik noem zo maar wat: hoeveel homofielen hebt u in uw eigen rangen? Wat vernietigen ZIJ in concreto? Hoeveel misdienaars en kuisvrouwen hebt u al onkuis behandeld? Hebben zij al schadevergoeding van u gekregen?  Geloven ze in het regenwoud uw verhaaltjes ook of weten zelfs de apen daar dat een kindje baren en maagdelijkheid niet samengaan?

    Het kerstverhaal kan zo mooi zijn, jammer dat de os en de ezel uit Vaticaanstad het weer kwamen verknoeien.

    24 december 2008

    wild maar te laat


    Gisteren zag ik op de BBC een prachtig tuinprogramma met de mooie toepasselijke naam "wild about your garden". En tot mijn genoegen dekte de titel volledig de lading: een bestaande tuin wordt stevig onder handen genomen en getransformeerd naar een ecologische tuin waar de klemtoon ligt op het toelaten en vertroetelen van 'wildlife'. 

    Het programma speelt in op de trend om af te stappen van steriele en opgekuiste tuinen en in plaats daarvan terug de natuur als richtinggevend te beschouwen. Wild about yout garden gaat daarin heel deskundig te werk en is bij momenten zelfs gewaagd geschift wanneer er bijvoorbeeld een hoop bomen ondersteboven in de grond worden geplant. Gisteren zag ik ook nog een groendak op een tuinhuis aanleggen, een palet-met-afval als insectenhotel inrichten door de kinderen van een nabij gelegen kleuterschool en een struweel met rode hazelaar aanplanten.

    Eén van de makers van het programma, de gekende Chris Beardshaw, is altijd al één van de betere tuinpresentatoren geweest. Op de website van het programma geeft hij ook 10 nuttige tips om in je eigen tuin aan de slag te gaan. Velt-leden zullen de tips al wel eens eerder gehoord hebben maar het kan geen kwaad ze te blijven herhalen: voorzie als het kan een waterpartij in je tuin, plant hagen als afscheiding, laat hier en daar het gras wat langer worden, streef naar een ecologisch evenwicht i.p.v. biocides te gebruiken, zorg voor voedsel voor de dieren (zaden, nectar, insecten,...) en zo meer. Chris krijgt in het programma het tof en bekwaam gezelschap van Ellie Harrison. Ik kende ze nog niet maar maar weet zeker dat heel wat bloggers heel gaarne met haar in het lange gras insecten willen gaan zoeken.

    Jammer, maar typisch voor mij, is dat de reeks zo goed als afgelopen is. Dan vind je eens een programma dat je bevalt en dan blijkt het de voorlaatste aflevering te zijn. Kieken. Maar het moet toch van mijn hart dat het weer de BBC is die dit programma inblikt en uitzendt. De VRT zie ik zoiets niet meteen doen. Is het niet geleden van 'voor boer en tuinder' en 'bio-sfeer' met Bea Van der Maat dat onze openbare omroep nog eens in de grond zat te woelen? Een beetje beschamend vind ik dat. En weet je wat nog zo bijzonder is aan dit 'wild' programma? Het wordt niet onderbroken door storende reclame! Geen groene vingertoestanden dus. Oef en ergens ook logisch: net zoals een ecologische tuin kan een geloofwaardig programma al die meststoffen en bestrijdingsmiddelen missen als de pest. 

    23 december 2008

    17 december 2008

    mag ik je voorstellen: Scheila Gonzalez


    Ik zag ze éénmaal live aan het werk en ik was er meteen helemaal weg van. Scheila Gonzalez is een naam om te onthouden. Ze blaast als geen ander, zingt prachtig, zeurt niet over koppijn en kan behoorlijk overweg met de keyboards. Haar saxsolo terugvinden op youtube had ik niet meteen verwacht. Eat that question, a great musical blowjob!

    George Bush goes green

    Een akkefietje tijdens een buitenlandse reis bracht Bush'
    post-presidentiële ambities aan het licht. 

    15 december 2008

    oplichters binden in

    De E-Waves Phone Chip is niet meer verkrijgbaar bij de apotheek. Omega Pharma haalt de chip, die schadelijke gsm-stralen zou neutraliseren, al na minder dan een week uit de rekken. Volgens het bedrijf werkt het toestelletje onvoldoende.

    "Omega Pharma en CEO Marc Coucke wensen zich te verontschuldigen voor de ontstane opschudding na de lancering."

    Hierbij aansluitend wordt ook de Epilady Slip Chip terug uit de handel genomen.

    14 december 2008

    schminkparty

    een volle emmer

    zelfgebakken frit begint met patatten snijden

    Vraag aan 100 mannen wat hun lievelingsbezigheid in de keuken is, en 90 % zal een verhaal over de keukentafel ten berde brengen, je weet wel, van die vieze, aidsveroorzakende, dierlijke dingen. Ik niet. Ik ben abnormaal. Mijn lievelingsbezigheid in de keuken is patatten schillen.

    Ik heb dat altijd heel graag gedaan. Het is iets dat blijven hangen is van het 'patatten jassen' op de ksa-kampen. We kregen daar een kom patatten en een dunschiller in de poten geduwd en -gezeten op een stoel- dienden we een reuzeketel tot aan de rand te vullen. De kookouders werkten de patatten vervolgens verder af en wij aten ze dan op. Gekookte aardappelen zijn immers eetbaar, dit louter meegevend voor de geeks.

    Vrijwel meteen, herinner ik mij, gooide ik die dunschillers terug in de doos en pakte ik een echt patattenmes. Dunschillers zijn voor mietjes, zoals u allemaal weet, tenzij bij wortelen en asperges omdat daar de schil niet dun genoeg kan zijn. Snijden met een écht en scherp mes vond ik veel leuker en ik deed er vaak een verfijnd spelletje mee: de ganse patat in één keer schillen, zonder dat de schil brak. Die kunde heeft me achteraf in de sociaal school -dit is een hogeschool waar ze volgens de vox populi 'sociaal accidenten' kweken- nog veel street credibility opgeleverd want tijdens één van de vele compleet zinloze lessen won ik een wedstrijd 'voor de langste schil' tegen een-voor-het-huisvrouwschap-geboren studente. Als het zinloos was, kon ik wel eens uitblinken. 

    Vandaag heb ik me, zoals je op de foto kunt zien, nog eens goed kunnen uitleven. Een ganse emmer patatten helemaal alleen mogen schillen. Niemand die me een patat ontfutselde. Alles voor mij alleen. En er dan nog fritjes van snijden ook! De hemel op aarde. Duizendmaal het genot van de keukentafel.

    De Oekraïense grootmoeder van die van ons, 97 lentes jong, was vandaag mijn gaste en ze smulde van mijn bruingebakken fritten als was ze een jong veulen. Ze was er naar jaarlijkse gewoonte speciaal voor van Beringen gekomen. En ze blijft maar komen dus het zal haar zekers smaken. Dit jaar werden de zelfgesneden fritten opgediend met een communiekorfje gevuld met een eigen brouwsel dat bestaat uit fijngehakte ui, champignons, quorn met kippentextuur, prei, kaas en een witte gekruide saus. 

    Kwijlen helpt niet, alles is op.

    Ze vond het 'heel lekker'. Net als de schoonzus en de suikertante die ook mee aanschoven. Zoals zo vaak was restaurant Muggenbeet vandaag andermaal een gezellige en warme plek waar men gratis en voor niks zijn buikje rond kan eten.  Zelfs de afwas wordt er gedaan. En de WC is er proper. Net als de keukentafel. 

      spreuk van de dag

      "Als de vrouw een auto was, dan stond ze altijd in de garage"

      citaat gevonden op deze facebookgroep.

      we deden dat beter dan verwacht

      de rangschikking na de laatste match van de heenronde

      Diest Q, het ploegje waarin ik mee tafeltennis, speelde gisteren in Bierbeek zijn laatste wedstrijd van de heenronde. Het werd een nipte zege (6-10) voor Diest en daarmee kunnen we terugblikken op een prima eerste competitiehelft: negen gewonnen matchen en slechts 1 verliespartij en dit tegen een wel erg sterk Werchter.

      Over mijn eigen prestaties ben ik niet zo tevreden. Iets meer dan de helft van mijn matchen gewonnen maar dit kan beter. Niet dat dat allemaal zo nodig moet maar een sportman wint nu eenmaal graag. Op sportief vlak is dit dan ook mijn voornemen voor 2009: al mijn tegenstrevers vernederen en verpulveren :) . Te volgen op sporza.be of -bij gebrek aan interesse van de openbare omroep- op http://competitie.vttl.be/index.php?div_id=541&menu=4&perteam=1&week_name=??&club_id=137.

      12 december 2008

      onze nieuwe jarige

      De jongste thuis -geboren als dropje van 2,888 kg- wordt vandaag 8.

      Heleen had de start van haar verjaardag allicht helemaal anders voorgesteld. Want deze morgen was ze aan het kressen alsof er een krokodil in huis zat. Bovenop een stoel was ze hysterisch aan het doen, net als de andere dames in huis. Heb ik me toch even kwaad gemaakt want de duivel des huizes was ocharme een muisje dat met deze winterse temperaturen de warmte van onze living was komen opzoeken. Een muisje... dat je er kan van schrikken ok, maar er schrik van hebben? 

      Eerst zien dan geloven

      De Bond Beter Leefmilieu (BBL) is maar matig enthousiast over het feit dat Tessenderlo Chemie 30 miljoen euro zal investeren in milieumaatregelen. Het bedrijf doet dat in ruil voor de milieuvergunning die het van minister Hilde Crevits kreeg voor de komende 20 jaar.

      De BBL stelt zich vooral vragen bij de investering om binnen zes jaar de zoutlozingen in de Winterbeek en in de Laak te voorkomen. "We zijn een beetje voorzichtig omdat in de huidige vergunning ook al stond dat er iets aan die zoutlozingen moest gedaan worden, en daar tot hiertoe weinig rond gebeurd is" zegt Wim Van Gils van de BBL. "We zullen de uitvoering van die investeringen dus blijven opvolgen. Bovendien zien we niet hoe het bedrijf de verplichtingen uit de Europese regelgeving nog gaat naleven.(uit: Het BVL)

      online-reactie van een lezer:

      "Allèz de bond beter leefmilieu gaat er zich eens mee bemoeien ,als dit bedrijf ook nog dicht gaat gaan de hongerende werknemers zeker deze bond bedanken voor hun inspanningen ! Word eens wakker a.u.b.Het is dank zij al deze bonden dat er in 2009 zich duizenden mensen zullen moeten afvragen hoe hun rekeningen gaan worden betaald."

      online-reactie van een verstandige lezer, u niet onbekend:

      "Allez, kijk eens goed rond je en lees de kranten: al die afdankingen en afslankingen hebben niks met inspanningen om het leefmilieu te maken. Integendeel, de groene economie is nog een van de weinig groeiende economieën met duizenden nieuwe jobs tot gevolg. Bedrijven die blind blijven voor de ecologische uitdaging van vandaag zijn gedoemd te verdwijnen (bvb. Amerikaanse autoindustrie) en dan ligt dat niet aan de milieubeweging maar aan hun eigen kortzichtigheid. M.a.w. uw klaagzang is voorbijgestreefd."

        10 december 2008

        neutraliseer het gevaar van Epilady-man

        -klik op de foto voor een groter formaat-

        Nieuw in de handel: de Epilady Slip Chip.
        Kleef de chip op je slip en neutraliseer het potentieel 
        gevaar van Epilady-man!

        (Een Deltapharma-product. In hetzelfde Gamma: de E-Waves Phone Chip van Omegapharma)

        6 december 2008

        onze jarige

        Sara wordt vandaag 10 jaar,
        hier haar uitnodiging voor de klasgenootjes

        5 december 2008

        Tia Hellebauts allerlaatste record

        wereldrecord babywerpen (Golden Placentameeting): 3.17 meter

        4 december 2008

        banners in overvloed

        Ik ♥ Muggenbeet

        In Nederland bestaat er een klein dorpje, eigenlijk een buurt, met krak dezelfde naam als mijn blog: Muggenbeet. En dankzij dit pittoresk dorpje kan je op deze site muggenbeet-banners naar believen downloaden. Gemakkelijk, niet waar?

        Er staan ook video's en foto's op deze site maar... doordat deze automatisch van het net worden geplukt door een stomme computer, hebben ze geen fluit met het mooie dorpje te maken maar alles met mijn blog. Een prima wisselwerking :)

        3 december 2008

        beveilig uw blogmeetings

        Nieuw in de streek: Security Pieter
        Voordelige prijzen, met wereldwijde ervaring.


        2 december 2008

        mee eens

        Volgend citaat las ik bij mistsluier, waarbij ik dacht, 'dat heb je goed gezegd Oscar Wilde':

        Van alle mensen
        die niets te zeggen hebben,
        verkies ik diegenen
        die dit stilzwijgend doen
        .

        1 december 2008

        mijn zesde zintuig

        ... ik voorspel heel spoedig een rel tussen Karel De Gucht en de nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton ... ergens in een ovaal, nee rechthoekig kantoor.

        Tom Barman avant la lettre



        Ze mag best wat opgewaardeerd worden voor dit moedig statement. Knap van dat meisje!