30 april 2005

Sterk levende vraag.

Al verscheidene dagen loop ik met één en dezelfde 'levensvraag' in mijn hoofd rond. Ik ben er niet erg fier op, vind ze zelfs een beetje asociaal maar nuchter bekeken wordt deze vraag dagelijks door voorbeelden en belevenissen gesterkt.

Deze nacht heb ik een aantal recente voorvallen nog eens op een rijtje gezet. Betweterigheid, doorzichtige intimiderende gesprekken, domme luidkwakende ganzen, vermomde 'staatsgrepen', misbruik van vrijwilligers, schijninspraken, empathisch onvermogen, leugens, onwettigheden, vergaande bemoeienissen, lage iq's met een verschrikkelijk arrogante blik, de onwil om na te denken, het afblokken van veranderingen en evoluties, het verwerpen van de evolutietheorie, het hardnekkige racisme, het oplichten van mensen, torenhoge lonen en afscheidpremies, weinig realiserende veilig gesettelden, aarslikkers, onrealistische verwachtingen, schijnheiligheid, geheim gekonkelfoes en geroddel, niemandvertegenwoordigers met een ingebeeld gezag, nieuwe vormen van apartheid, de overvloed van jaknikkende en volgzame burgers, ....

En ja, dan moet het eruit:

"Waarom duld ik nog langer idioten in mijn buurt ?"

Japanse tuin.

Een bijzondere dag was het gisteren. Mijn oudste dochter werd 10 jaar en ze kreeg door samenloop van omstandigheden een erg gevarieerd dagprogramma voorgeschoteld. 's Morgens vertrokken we met haar klas naar de Japanse tuin in Hasselt. Deze tuin werd in 1992 aangelegd en geeft reeds een volwassen indruk. De tuin overtrof mijn verwachtingen want vaak wordt in folders en websites veel beloofd en weinig gegeven maar dit was in Hasselt zeker niet het geval. Mooie architectuur en een prima plantenkeuze: de onvermijdbare sierkerselaars en Japanse esdoorns maar ook prachtige viburnums, cornus florida, blauwe regen en bonsai-grove dennen.

Jammer dat het regende en dat het hoogtepunt van de kersenbloei net voorbij was. Maar dit nam niet weg dat de tuin een stevige indruk op mij heeft nagelaten. Voor plantenliefhebbers en Koi-fanaten ongetwijfeld een bezoekje waard. Als je ook de Japanse tuin- en levensfilosofie wil leren kennen, vraag je best begeleiding van een gids. Deze zal je dan onder meer vertellen dat in dergelijke tuinen NIET de planten het belangrijkste zijn maar wel de heuvels en de stenen...

bloemkornoelje in de Japanse tuin.


In de namiddag mochten Jo en Loes, die in dezelfde klas zitten, nog naar een toneelstuk in De Muze. Hier heb ik een lange babbel gehouden met de café-uitbater die nog bij mij in de Sociale School van Geel heeft gezeten. Na de school zijn we met gans het gezin gaan bowlingen voor Loes haar verjaardag. Het was de tweede keer in mijn leven dat ik het deed en het begint te vlotten. Naar het einde toe realiseerde ik toch al enkele spares en een strike. Ik moest wel de duimen leggen voor Loes al was dat grotendeels door de baanaanpassing waarbij voor de kinderen in de 'goten' een flexibele terugkaatsband was geplaatst.

De dag werd afgesloten met een klein hapje in het bowlingcentrum en het aansnijden van de verjaardagtaart die oma had gebakken. 10 jaar is ze ondertussen... (volgt een verschrikkelijke boutade) ... wat vliegt de tijd toch snel. Ik herinner me nog heel goed dat ze als klein menske van 3 kg en een beetje in het moederhuis lag. Ondertussen is het puberen reeds gestart en -wie weet- is het eerste lief in aantocht. Er wachten ons ongetwijfeld nog drukke en complexe tijden.

28 april 2005

België barst in Beringen.

Het gemeentebestuur van Beringen (secretariaat cultuurcentra regelt de verhuring) heeft haar buurthuis De Kardijk in Beverlo op 4 mei verhuurd aan het schimmige "Limburgs België Barst Comité". Wellicht gaat het om een schuilnaam voor het Vlaams Belang want de aankondiging voor de activiteit is terug te vinden op de website van Bert Schoofs, parlementair Belanger uit Beringen en onder 'kalender' van de Belang-site.

Het "comité" organiseert er die dag het "Republikeins Zangfeest" en daarom is de verhuring door het Beringse gemeentebestuur niet erg te vatten want gemeenteraadsleden hebben ieder getrouwheid aan de koning, gehoorzaamheid aan de Grondwet en aan de wetten van het Belgische volk gezworen.

Erg aantrekkelijk is de affiche evenwel niet. Voor de inkomprijs van 10 euro wordt het volgend programma gepresenteerd:

cantores (Vlaams voor voorzangers neem ik aan) : Gerolf Annemans, Francis Van Den Eynde, Hector Van Oevelen (Pallieterke), Jurgen Ceder (senator), Luc Vermeulen (Voorpost) en ...
optredens van : Jef Elbers en The Red Hackle Pipe Band die iets met doedelzakken doet.

Ik neem aan dat je niet gehaast bent om die dag in je agenda te noteren?! Het is in ieder geval niet direct mijn genre.

man aangerand.

Een rechtbank in de Noorse stad Bergen heeft woensdag een 23-jarige vrouw veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden en een boete van omgerekend bijna vijfduizend euro wegens het aanranden van een man.

De rechter achtte bewezen dat de vrouw vorig jaar tegen de wil van de man seks met hem heeft gehad. De vrouw ontkende aanvankelijk ieder contact met het 31-jarige slachtoffer, maar zei later dat de seks met wederzijdse instemming plaats had gevonden.

Volgens de man was hij in het appartement waar de vrouw en een vriend van de man samenwoonden op de bank in slaap gevallen, toen hij midden in de nacht wakker werd en de vrouw bezig was hem oraal te bevredigen.

De man stelt dat hij sinds het incident aan slapeloosheid lijdt en vrijwel geen zin meer in seks meer heeft. De advocaat van de vrouw zei dat er waarschijnlijk hoger beroep aan zal worden getekend tegen de veroordeling. (Belang van Limburg)

en... springen maar.

Ik heb deze week een trampoline in mekaar gestoken. Zoals wel meer was de handleiding enkel in het Engels en de duidelijkheid liet eens te meer te wensen over. Dan maar mijn logisch denken aangesproken. Na vijf uren geboord (sommige gaten klopten niet!), gevezen en veren opgespannen te hebben, was de trampoline gebruiksklaar. Ik heb ze achter in de tuin geplaatst onder de drie eiken zodat er in de zomer een aangename schaduw heerst.

Gisteren had Loes (mijn oudste) voor haar schoolvrienden een verjaardagsfeestje georganiseerd en dan komt zo'n trampoline erg goed van pas. De kinderen zijn er gek van en het was dan ook aanschuiven geblazen. 110 kg is het maximale draagvermogen en dus werd er voor de 20 feestvierders een beurtrol ingevoerd. Bovendien is het voor de kinderen prima lichaamsbeweging waardoor ze ook opmerkelijk beter slapen.

En als de kinderen blij zijn, zijn wij dat ook.

27 april 2005

kernenergie bijna uitgeput.

Kernenergie is kapitaalintensief – schone, duurzame energiebronnen zijn arbeidsintensief. Neem bijvoorbeeld Duitsland: in de nucleaire sector waren in 2002 ongeveer 30 000 mensen werkzaam. Alleen al in de Duitse windenergiebranche werkten meer dan 53 000 mensen. De gehele branche van duurzame energiebronnen is goed voor 120 000 arbeidsplaatsen, ondanks het nog geringe aandeel in de energievoorziening. Een vergroting van het aandeel van de duurzame energie levert dagelijks nieuwe arbeidsplaatsen op. Wereldwijd kunnen door het vergroten van het aandeel van duurzame energie in slechts enkele jaren miljoenen banen ontstaan.

Link to the International "Nuclear Power Fact File" Poster Campaign. Op deze site van The International Physicians for the Prevention of Nuclear War (IPPNW) and EUROSOLAR vind je 8 goede argumenten om te stoppen met nucleaire energie en om te schakelen naar hernieuwbare energie. Wist je bijvoorbeeld dat ook de voorraad uranium erg schaars is en dat dus ook 'kernenergie' uitgeput raakt?

26 april 2005

bovenste plank.

Wie durft nu nog beweren dat de overheid geen humor creëert?

nieuw groen boekje op komst.

De ministers van de Nederlandse Taalunie hebben zich gisteren akkoord verklaard met de voorstellen voor de nieuwe editie van de Woordenlijst Nederlandse Taal. Ook hebben ze ingestemd met de maatregelen die de nieuwe editie zullen begeleiden. De nieuwe Woordenlijst zal vanaf 15 oktober aanstaande verschijnen en vervangt de editie uit december 1995. Al in 1994 hebben de verantwoordelijke ministers besloten dat er om de tien jaar een nieuwe actuele editie van de Woordenlijst zou verschijnen, met behoud van de officiële spellingvoorschriften.

Voor alle geïnteresseerden: de website van de Taalunie geeft prima uitleg over alle wijzigingen. De nieuwe schrijfwijzes komen aan bod (paardebloem wordt terug paardenbloem) evenals de nieuwe woorden (zoals 'achterpoortje' en 'trein-tram-busdag') en de woorden die geschrapt worden. Het aantal woorden zal afgeslankt worden van 110.000 naar zo'n 102.000 woorden door het beperken van een reeks samenstellingen. Tevens worden er zo'n 500 Surinaams-Nederlandse woorden opgenomen.

Een nieuwe woordenlijst betekent dus ook een nieuw "groen boekje". Zelf zit ik mits aanschaf van een nieuw exemplaar aan mijn vijfde editie in mijn boekenkast. Het boekje vind ik erg handig op school en ook bij het bloggen. Bij twijfel zoek ik het toch eerst eens op (gisterenavond of gisteravond bvb.). Nu vraag ik me af... zou 'bloggen' er al in staan? Ik vermoed van niet... dat wordt wachten tot 2015 ... tenzij het blogfenomeen tegen dan al onder de zoden ligt.

De nieuwe spelling gaat in op 1 augustus 2006. Voor het onderwijs betekent dit dat de nieuwe spelling moet toegepast worden bij de aanvang van het schooljaar 2006-2007 (1 september 2006).

25 april 2005

mogelijke oplossing.

Brussel Halle Vilvoorde splitsen.... maar hoe?

Als we het eens op deze manier deden: Brus-sel, Hal-le, Vil-voor-de? Iemand een ander voorstel? Waar zit de moeilijkheid?

bibber, o, bibber!

Met het SPLITS-front mag voortaan niet meer gelachen worden.

24 april 2005

Thes en spaghetti.

Omdat het gisteren een prachtige zonnige dag was had ik voor één keer mijn digitaal kodakje (Canon Powershot S50) meegenomen naar de voetbal. Met een sterke zon in de rug maak je vaak nog de beste foto's. Zeker als je zoals ik gemakshalve de belichting en de sluiterstijd van je apparaat op 'automatisch' laat staan.

Mijn zoon speelt bij de duiveltjes van Thes Sport, de fusieploeg uit Tessenderlo-Hulst-Engsbergen en Schoot die als provinciaal kampioen promoveert naar Bevordering. Nu het seizoen bijna voorbij is, dacht ik eraan toch wat foto's te nemen als herinnering. Wat actiefoto's maar natuurlijk ook enkele groepsfoto's. Want bij zo'n mannen weet ge nooit of ze het komend seizoen nog gaan sjotten (de goesting wisselt nogal eens).

In de namiddag was het grote werkdag. De jaarlijkse eetdag van de wereldwinkel stond op de agenda. Als kok van de vegetarische saus en de quinea heb ik meer dan mijn handen vol gehad. En tussendoor nog geholpen met het koken van de spaghetti. Om half negen 's avonds was mijn kaars uit en ben ik na een verfrissende douche naar goeie gewoonte in mijn zetel aan de TV gekropen. Al Bundy is één van mijn 'helden', vandaar.

Ik was heel blij met de massale opkomst, de enorm vlotte en snelle bediening en met mijn vrienden die ook niet nalaten jaarlijks eens langs te komen. Het was 's middags nochtans niet naar wens gestart want er bleek in de keuken, in tegenstelling tot andere jaren, slechts één grote kookketel aanwezig te zijn. Thuis snel mijn drie grootste kookpotten gehaald voor de vegetarische saus en voor de spaghetti en de vleessaus konden we gelukkig rekenen op het materiaal van de plaatselijke scouts. Ook nog wat gesukkeld met een gasvuur dat niet wilde werken maar om 5 uur stonden de saus en de spaghetti klaar om uitgeschept te worden.

Alle mensen waren tevreden en ook de gebruikelijke twee of drie mensen die toch nog zelf de finishing touch willen aanbrengen met enkele korrels peper of een druppeltje tabasco zaten weer in de zaal. Alsof ze willen zeggen dat ze het zelf toch nog ietsje beter kunnen klaarmaken. Ik zou ze zo mee aan de kook willen brengen. Waarom eens niet vreten wat er op je bord ligt? Denken die nu echt dat het mogelijk is voor 300 man saus te maken die voldoet aan iedereens individuele smaak en voorkeur. Als kok maak je een compromis: niet te pikant, niet te flets... gewoon lekker.

Maar toch, (dankzij de vele vrijwilligers) zonder twijfel een enorm geslaagde dag.

Voor de geïnteresseerden de ingrediënten van de vegetarische saus: zonnebloemolie, ajuin, groene en rode paprika, champignons, broccoli, rode bonen, tomaten en tomatenpuree, room, basilicum, oregano, zout en peper, sojasaus en pilipili.

De duiveltjes van 97 van Thes sport.

23 april 2005

lentewandeling in de Limburgse duinen.

Ik was gisteren de hele dag op stap met de klas van mijn kleinste dochter. De ganse school was 's morgens met bussen vertrokken op 'lentewandeling'. De kleuters wandelden zo'n 2 km in het duinengebied 'in den brand' van Hechtel. Uiteraard werd er ook ruim de tijd genomen om te spelen in de duinen. Rond half drie arriveerden we terug aan 't school. Met de aanwezige ouders zijn we dan nog gaan terrassen want het was een prachtige en warme dag gisteren. Een koele spa bruis (eigenlijk Perrier) was meer dan welkom.

21 april 2005

de herder of zijn schapen?

Toen quasi tegelijkertijd met de voorstelling van de nieuwe paus 'The Chippendales' in 'vol ornaat' verschenen op het aangrenzende balkon, reageerde het getipte vrouwvolk dolenthousiast. Benedictus leeft nog steeds met de misvatting dat de zwoele reacties (let bvb. op het donkere nonnetje onder de linkse schouder!) voor hem, als nieuwe Herder, bedoeld waren en NIET voor zijn goedgeschapen schapen. Ratzinger begrijpt ook niet waarom honderden brieven en e-mails bij hem binnenstromen met de vraag om 'de act nog eens over te doen'. "Was ik dan zo goed of stond mijn rits misschien open?" vraagt hij zich vertwijfeld af.

20 april 2005

Ook vaticaan boycot Belang.

Nu Ratzinger (78) , die tijdens zijn jeugd lid was van de Hitlerjugend, paus is mogen worden ziet Vlaams Blokker Karel Dillen, die als jongeling duidelijk sympathiseerde met de Nieuwe Orde, terug een toekomst voor hem weggelegd. "Onze opvatting over dat decadent drieletterwoord dat eindigt op een x is hetzelfde, we zijn van hetzelfde ras en ook over de vrouwen delen we dezelfde mening. Waarom zien die kardinalen mij over het hoofd? Die van Rome gaan toch niet beginnen zoals de VRT zeker?", aldus Karel die alvast een staatsieportret in zijn living heeft laten hangen.

    miss Piggy the first.

    Muppetshow hekelt vrouwonvriendelijkheid van Benedictus 16. Voor het 'goede doel' willen Waldorf en Statler op hun balkon wel even plaatsmaken.

    Paus test Ratzinger 1.

    Het is niet uitgesloten dat Panamarenko de nieuwe pausmobiel mag leveren. De fotograaf van Ché wist niet wat hij zag toen hij tijdens een fotoshoot Paus Benedictus zag voorbijrijden in het prototype van de Ratzinger 1. Het ontwerp is gebaseerd op een vliegtuigje uit de paardenmolen waar de nieuwbakken paus tijdens zijn kinderjaren dol op was. Voor de fotograaf demonstreerde hij nog even zijn grijpkunst om gratis ritten te versieren.

    jezus relativeert.

    19 april 2005

    Live!

    Gisteren Live op het nieuws - een schoorsteentje waaruit zwarte rook kwam. "De kardinaals hebben gestemd maar er is nog geen paus" wist de nieuwslezeres. Ondertussen -op hetzelfde moment- in de Sixtijnse kapel... Ratzinger tegen Danneels: "haal die ribbekes eens van de barbecue want ge zijt ze aan 't laten aanbranden!".

    foert aan het partijstandpunt!

    De VLD heeft onlangs het officiële standpunt ingenomen om NIET samen te werken met Vlaanderens meest rechtse partij. Dus wil vld'er J.M. Dedecker WEL samenwerken met die partij. Hij wil in Vlaanderen "een CD&V-VLD regering met steun van het Vlaams Belang vanuit de oppositie", lees ik op zijn website. En zo vinden beide tendensen binnen de VLD er hun gading. Partijstandpunten zijn duidelijk niet meer wat ze geweest zijn.


    Rijlessen bij j.m. Dedecker

    18 april 2005

    temptation island.

    Vandaag start de nieuwe reeks van Temptation Island. Er zou van alles gebeurd zijn maar er wordt daarvan niks getoond. Sta me toe dit onnozel te vinden. Maar omdat het bestuderen van menselijke relaties nu eenmaal mijn hobby is, zal ik toch geboeid kijken.

    Eén van de voornaamste vragen die me nu al jaren in de ban houdt, is de volgende: hoe komt het dat bijna alle mannen die vreemd gegaan zijn uiteindelijk toch weer binnen mogen? Welke biologische, psychologische,... processen zorgen daarvoor? Ook interessant vind ik: van mannen beweert men dat één vrouw 'tegennatuurlijk' is, maar waarom beweert men dat ( één man) niet van de vrouwen? Uit welke feiten moet dit blijken? Zeker niet uit Temptation Island, wedden?!

    dat doet goed.

    Bloggen doe je niet om schouderklopkes te krijgen of bestoeft te worden. Dit neemt niet weg dat het plezant is te ontdekken dat iemand je werk apprecieert. Zo zag ik dat thingsofhuh Muggenbeet heeft 'gelinkt' onder leuke logs. En die klassering staat me wel aan... meer dan 'lifeblogs' (lvb). Ik moet niet zeveren, zoiets doet goed! Bedankt daarvoor.

    De blogs die ik zelf goed vind (inhoudelijk meer dan technisch) heb ik opgenomen bij Bloglines of Blogroll. Wel goed wetende dat er nog honderden blogs zijn die ik nooit bezocht en dus niet ken en misschien wel echte pareltjes zijn. Heb je een goeie tip? Laat het me weten.

    een plaske waard.

    Je weet dat ik een grote fan ben van Hundertwasser. Daarom: een foto van één van zijn mannentoiletten (Kawakawa, Nieuw-Zeeland). Wat vind je er van? ... In Vlaanderen is een scheve tegel not done. En een gebarste tegel moet er van de bouwheer onverbiddelijk uit. Hundertwasser evenwel heeft er zijn eigen stijl mee gecreëerd. Zijn afkeer voor 'de rechte lijn' komt hier wel erg goed tot uiting. Let ook op het 'glasraam' met de gerecycleerde flessen. Je moet het maar durven hé?

    17 april 2005

    schoolraad.

    Vorige donderdag is de nieuwe schoolraad voor de eerste keer samengekomen. Zoals ik eerder al 'blogde' ben ik als 'papa van vier kinderen' door de andere ouders verkozen tot lid van de schoolraad. Tijdens deze vergadering heb ik de taak van secretaris op me genomen. Voor de post van voorzitter vond ik dat ik te weinig op de school kom en daardoor niet echt een gemakkelijk aanspreekpunt ben.

    Ik hoop samen met deze nieuwe ploeg een vernieuwend beleid te kunnen voeren. Ik voel dat er onder de ouders over 't een en 't ander ongenoegen leeft en ik wil dit wegwerken. Hoe weet ik nog niet echt maar een bereidheid tot luisteren zet ons zeker op de juiste weg.

    Zelf zit ik ook al jaren gewrongen met het feit dat de school wel een vzw heeft maar dat er nog steeds geen verkiezing werd georganiseerd voor de raad van bestuur van deze vzw. De schoolraad vindt (ik niet!) dat zij automatisch ook deze raad van bestuur is. Voor mij kan dat niet. Geen enkele andere vzw die ik ken verzaakt aan de verkiezing van een eigen bestuur of beslist dat een ander orgaan dat bestuur mag overnemen. De laatste algemene vergadering waar nog niet het kwart van de leden aanwezig was, zou hierin toegestemd hebben. Sinds wanneer werden de nodige quota afgeschaft? En waarom stond dit op de agenda? Om mij schaakmat te zetten?

    Ook ben ik van het principe dat regelgeving moet gerespecteerd worden. Correctheid en eerlijkheid duren het langst. Dura lex, sed lex. Het flirten of interpreteren van regels naargelang het uitkomt, is niet aan mij besteed. Daarom heb ik voorgesteld om twee voorzitters aan te stellen. Eén voor de vzw en één voor de schoolraad. Om te onderlijnen dat dit twee aparte organen zijn maar ook om het takenpakket van de voorzitter te ontlasten. Maar blijkbaar wil men alles bij het oude laten en voortboeren op de manier zoals men al jaren bezig is. Ik heb daar een slecht gevoel bij en ik twijfel sterk of ik op die manier verder wil werken.

    Een nieuwe start moet ook betekenen dat men bereid is over alles na te denken en gewoontes of gebruiken durft loslaten. Natuurlijk is het gemakkelijker dat één en dezelfde groep alle beslissingen (ook die toekomen aan de vzw) kan nemen maar gemakzucht is een slecht argument. Democratie, taken durven delegeren, kost nu eenmaal meer moeite en tijd dan een oligarchie.

    jongerentaal.

    Iedereen kan wel eens een taalfoutje maken of een typfout niet opmerken. Daar zeur ik ook niet over. Maar ik ben wel wat bezorgd over de vele taalfouten die "jongeren" in hun mails of op hun weblogs zetten. Ik vraag me dan af of die gasten of grieten -als het moet- wél zonder fouten kunnen typen. Van leraren Nederlands weet ik dat het zonder fouten kunnen schrijven zienderogen achteruitboert. Ook in het ASO. Zo las ik deze morgen in een weblog het volgende:

    "Eerst naar Villa Doria (my favorite resto van mijnen copain in Schoten/Brasschaat cfr. foto) en nadien nog wa chillen.... Over feestjes gesproken, spijt dak vanavond niet geraak int Sportpaleis voor Sensation. Zit echt wel goed ineen..."

    Voor een leerling uit de eerste of tweede graad van de lagere school is dit nog acceptabel maar is het dat ook voor iemand van 38 jaar oud die bovendien in het Vlaams parlement zit? Is dit tof doen? Is dit kiezen voor jongerentaal? Is dit luiheid? ...

    witte rook.

    Waarnemers in Vaticaanstad wachten op de "witte rook". Deze witte rook is afkomstig van het kacheltje waarin de stembriefjes van de kardinalen verbrand worden. Hiermee wordt het teken gegeven dat er een nieuwe paus is gekozen. Habemus papam. Deze officiële versie wordt thans serieus op de helling gezet door een per abuis verzonden beeld opgenomen door een veiligheidscamera die moet waken over de veiligheid op het zogenaamde "conclaaf".

    Uit deze grofkorrelige foto blijkt dat de schoorsteenpijp helemaal niet verbonden is met een "kacheltje" maar wel de uitlaat is van een illegale geneverstokerij. Uit het beeld blijkt tevens dat kardinaal Danneels naar Rome geroepen werd om het stookproces in goede banen te leiden. Een insider bevestigt dat Danneels nog één van de weinige kardinalen is die de geheimen van het geneverstoken onder de knie heeft.

    Dezelfde bron doet de officiële versie van de gebeurtenissen na het overlijden van de paus af als een uit de hand gelopen grap. Er is helemaal geen conclaaf of stemronde, stelt hij. Maar wat dan wel?

    "Luister. Dit gaat inslaan als een kernbom maar het wordt tijd dat de waarheid naar boven komt. Al eeuwenlang wordt er in Vaticaanstad een illegale geneverstokerij gerund. Bij het overlijden van iedere paus schrijft de paapse traditie voor dat de stock terug wordt aangevuld. Daarom wordt er ook nu verse genever gestookt, deze keer onder leiding van Danneels die recentelijk nog zijn expertise op punt gaan stellen is in Hasselt, dé geneverstad. In ruil daarvoor heeft Danneels diensten verleend aan Stevaert bij het schrijven van zijn boek over geloof. Als de genever klaar is, wordt de stookketel ontlucht en DIT geeft die witte rook die uit het pijpje komt. Alle kardinalen krijgen vervolgens een fles toebedeeld en op een teken van Danneels moeten ze deze zo snel mogelijk leegdrinken. De verliezer moet dan paus worden, want zoals Danneels eerder al op TV verklaarde 'niemand wil eigenlijk paus worden'. Als de witte rook buitengewoon lang op zich laat wachten is er meestal een technisch probleem ofwel aan de stookketel ofwel bij het bottelen. Het kan ook zijn dat meerdere kardinalen hun fles niet leeg krijgen want heel wat van die kardinalen zijn reeds flink aangeschoten van de dagen daarvoor. Zo zitten de zaken in mekaar en niet anders! "

    Zelf vind ik het een nogal wild verhaal maar de foto geeft A.V. gelijk.

    16 april 2005

    Ticketgekte.

    Een kennis van mij die ik vandaag tegenkwam, was deze morgen een ticket voor Werchter gaan kopen. Zo'n 20 man stond deze morgen aan de deur te wachten op de opening van de winkel, vertelde hij mij. Is deze ticketgekte toch niet wat overdreven? "Ik heb een kaartje kunnen bemachtigen" wordt stilaan zowat het equivalent van "ik heb de olympische spelen gewonnen"!

    Ik ben zelf ook een groot muziekliefhebber maar die grote drukkende massa schrikt mij toch af. Daarom bvb. dat ik Werchter al een paar jaar links laat liggen. Voor hetzelfde geld koop ik tegenwoordig liever wat goeie DVD's en 'bekijk, beluister en geniet' vanuit mijn luie zetel.

    De drank is thuis ook goedkoper en beter. Bij de toiletten geen plas zeik onder je voeten en nooit aanschuiven. Geen gewring en geduw om bij de voorste rijen te geraken en geen buitenmaatse slungel van 2 meter met zijn ééndagsliefje in de nek die me het zicht belet. Geen half gebakken friet aan woekerprijzen of minipizza's waar ge er tien van nodig hebt om 'ik heb gegeten' te kunnen zeggen. Geen problemen om mijn wagen te parkeren, geen parkeergeld in't zwart bij een bijdehandse boer en geen nachtelijke scherpenheuveltocht van het festivalterrein naar de parking om vervolgens een uur aan te schuiven om uit de file te geraken. Geen gekweel van rotopbandjes bij het wachten op je favoriete groep en geen pogogeduw van een verloren gelopen punker die van de Heideroosjes houdt. Geen flauwgevallen tienermeisjes met één oog open wachtend op de reddende helden van het Rode Kruis. Ook geen illegale plastiekverbrandingen en brandweerliedenvoorééndag die hun blusapparaat leegspuiten. Geen modderig varkensplein waar aangeschoten zwijnen het spelletje om-ter-verst-glijden spelen. Geen wietgeur. Nooit een slechte klank door dove mengpaneelbedieners. Nooit te heet of te regenachtig. Nooit aanschuiven bij de winkel om een ticket te bemachtigen, geen gesukkel met on-line verkooppunten, geen proces van Echternach naar de inkom daar aan de Dijle. Geen naakte 50-jarige Hollander die zijn liaan laat slingeren op het ritme van de muziek. Geen VIP's, backstagers of artists die opvallend 'onopvallend' willen doen...

    Nooit een mooi meisje dat op je knipoogt. Nooit nog zeggen 'ik ben al getrouwd en heb vier schattige kinderen'. Maar een verse tas koffie gebracht door je eigenste vrouw die soms toch nog doet wat je mooi vraagt, maakt veel goed. En als ze nu haar stofzuiger nog in de kast wil laten terwijl ik mijn DVD bewonder, dan is ook mijn mini-Werchtertje erg geslaagd.

    15 april 2005

    Vinkenbelang.

    Vogels krijgen deze dagen heel wat media-aandacht. Er is de poging van de Cd&V en de VLD om de vinkenjacht terug toe te laten. Het Vlaams Belang, steeds gevoelig voor wat er in de samenleving leeft, werd wat later ook bevangen door het suskewietvirus. Een Britse studie in De Morgen toont dan weer aan dat het met de vogelkennis heel droevig gesteld is. Senatrice Anke Van dermeersch is gelukkig de rots in de branding.


    Anke: "ik ben altijd al zot geweest van de vinken in Planckendael."

    14 april 2005

    populisten hebben ongelijk!

    Van de VRT-site geplukt:

    hop paardje hop.

    Onze Filip laat er geen gras over groeien. Al driemaal prijs. Wie twijfelt nu nog over zijn bekwaamheid om al dan niet koning te worden?

    Negationist moet 1 jaar cel in.

    Het hof van beroep in Antwerpen heeft negationist Siegfried Verbeke veroordeeld tot één jaar effectieve celstraf. Verbeke heeft in zijn boeken, op websites en in brochures ontkend dat zes miljoen joden zijn vermoord in de holocaust.

    Het hof van beroep in Antwerpen is strenger dan de rechter in eerste aanleg. Eén jaar voorwaardelijk wordt één jaar effectief. Volgens de rechter in beroep is een effectieve straf nodig omdat Verbeke halsstarrig zijn ideeën blijft verkondigen. Zijn uitgeverij die negationische boeken publiceert, is wel gestopt, maar Verbeke blijft zijn ideeën verspreiden via bijvoorbeeld het internet.

    Hij toont daarmee volgens de rechter een verregaande minachting voor het joodse volk. De grenzen van de vrije meningsuiting zijn bovendien ver overschreden.

    Verbeke ontkent ondertussen ook dat hij veroordeeld is. Volgens hem heeft Siegfried Verbeke zelfs nooit bestaan.

    13 april 2005

    suskewiet.

    Ik heb dit jaar voor de eerste keer meegedaan met de officiële vogelteldag van Natuurpunt. Met deze tellingen kan men nagaan hoe het nu zit met het vogelbestand in Vlaanderen. Hoe evolueren de verschillende vogelsoorten? Ik vind dat een interessant gegeven omdat vogels en dieren mede-bewoners zijn van onze planeet. Bovendien is het 'tellen' echt maar een kleine moeite. Eén dag per jaar de vogeltjes noteren die aan je voederplank komen smullen, is nu niet bepaald zware arbeid.

    Als het goed gaat met de vogels dan gaat het meestal ook goed met de natuur en het leefmilieu en dan is er reden tot euforie. Niet iedereen ziet het zo. Als er genoeg vinken zijn bvb. dan betekent dat volgens sommige folkloreliefhebbers dat we de vinken terug mogen vangen en in een kooitje mogen opsluiten. Met deze gevangen vogels kunnen ze dan aan "vinkensport" doen.

    De 'atletische prestatie' of de moeilijkheid in de vinkensport ligt er hierin dat de vogelvanger, die zich ook eigenaar noemt, moet proberen bij iedere 'suskewiet' (de zang van de vink eindigt met iets dat gelijkt op suskewiet) een streepke op een stokje te trekken. Wie de meeste streepkes heeft, is de winnaar. Enkele cd&v'ers en wat vld'ers (vijf in het totaal) willen nu het verbod op de vinkenvangst gaan opheffen. Want deze folklore dreigt verloren te gaan.

    Mijn standpunt hierover is eenvoudig: vogels horen rond te vliegen in de natuur. De kanarievogels op de Canarische eilanden, de papegaaien in het regenwoud en de vinken bij ons. Vogels roven uit de natuur om ze in een kooitje op te sluiten om er vervolgens een debiel spelletje mee te spelen is geen bezigheid die in het leven moet gehouden worden.

    Ik vraag me af: is het echt een taak van parlementairen om het verbod op deze vogelroof ongedaan te maken? Is de aanwezigheid van die vijf 'parlementairen' in Brussel al niet genoeg folklore? En wat is het volgende? De herinvoering van de hanengevechten? Het aanmoedigen van het kikkeropblazen met een rietje? Een cultuursubsidie voor het maken van halskettingen met leeggeblazen ekstereieren? Het toelaten van Jeep-races in natuurgebieden? Voor alles vind je wel liefhebbers maar moet iedereen om electorale redenen altijd op zijn wenken bediend worden?

    Aan de voorstanders: wie wil er de plaats van de gekooide vogel innemen? Wie wil er een deuntje fluiten als het luikje wat zonlicht binnenlaat? Pas op: niet zomaar een deuntje maar een echte suskewiet!?

    Wie zegt dat de vinken niet 'ik wil eruit' bedoelen?

    Arrestatie in Vaticaanstad.

    Plots stond hij daar. De kardinalen stonden als aan de grond genageld. "Hoe komt die hippie hier binnen op ons conclaaf?" "Gooi hem buiten!". "Luister naar mij, mijn zonen", antwoordde de indringer rustig, "ik ben de zoon van God, jullie grote voorbeeld. Ik kom mijn kerk terug leiden want jullie maken er een soepke van zoals ik het niet heb gewild." Hoongelach alom: "aha, onze blootvoetse langharige zonderling heeft nog wat blasfemie in de aanbieding ook?". "Tegen de wieken van de molen gelopen of wat?" "Hoepel op en ga naar de coiffeur!"

    Rustig en vergevingsgezind nam hij opnieuw het woord: "hoe hebben jullie zo kunnen dwalen? Waar halen jullie het recht te spreken namens mij en mijn vader? Open jullie ogen en volg mij!" Woest veerde de voorzitter van het conclaaf recht: "arresteer die gestoorde geest, ik heb genoeg van die betweter. We hebben wel wat beters te doen dan onze kostbare tijd te verspillen aan deze pipoclown"!

    De arrestatie volgde snel en verliep rustig. De kardinalen braken zich vervolgens verder het hoofd over éen centraal thema: hoe gaat het met onze kerk in de wereld?

    "Zonderling" gearresteerd in Vaticaanstad.

    12 april 2005

    Drie jaar cel voor gluren met de gsm.

    Het parlement in Nieuw-Zeeland heeft een wet aangenomen die het stiekem fotograferen van naakte of gedeeltelijk ontblote mensen verbiedt. Voyeurs die met hun gsm foto's maken van mensen in intieme situaties kunnen een celstraf van drie jaar krijgen.

    11 april 2005

    roos.

    Door het pilgebruik van onze dames komen er oestrogenen in het leefmilieu waardoor vervolgens de kwaliteit van het sperma er op achteruit boert. Dat wisten we al.

    De Morgen leerde me vandaag een volledig nieuw milieuschandaal kennen: "Roos werkt opwarming van de aarde in de hand". Blijkens een onderzoek dat in Science werd gepubliceerd zijn schilfertjes niet alleen een vervelend persoonlijk probleem maar ook een ernstige bedreiging voor het milieu!

    Miljoenen tonnen roos circuleren rond de aarde, dempen het zonlicht, veroorzaken regen en werken de verspreiding van ziekten in de hand. Een zekere Dr. Ruprecht Jaenicke van de universiteit van Mainz, die vijftien jaar research naar het merkwaardige fenomeen verrichtte, beweert in het artikel dat het probleem “zeer ernstig genomen moet worden”.

    Het effect op de opwarming van de aarde is nog niet helemaal duidelijk, wel is zeker dat de stofdeeltjes processen in gang zetten die een fundamentele invloed op het klimaat uitoefenen.
    Ook de bijna epidemische toename van astma in de wereld zou het gevolg zijn van een teveel aan roos in de atmosfeer.

    Of Kris Peeters of Bruno Tobback nu maatregelen gaan treffen is niet geweten. Worden anti-roos shampoos fiscaal aftrekbaar of komen ze in aanmerking voor milieusubsidies? Het zou logisch zijn. Moeten jongens of meisjes met 'veel pellekes' een lozingsvergunning aanvragen? Als het probleem echt "ernstig" is, is dat niet ondenkbaar. In Vlarem staat het alsnog niet ingeschreven... welke parlementair waagt zich eraan (op het gevaar af dat hij/zij zich onsterfelijk belachelijk maakt ook al zegt de wetenschap dat ...zie supra) ?

    Flauw raadsel anno 2005: toppunt van vervuiling... een varkensboer met pellekes.
    Flauwe mop anno 2005: "Wilt ge 't licht eens aandoen?" "Zevert eens niet, 't licht brandt toch maar uw pellekes hangen in de let".

    Swarzkopf wrijft zich in de handen.

    pausprofiel.

    In Rome zijn de kardinalen bijeen om een profiel op te stellen van de toekomstige paus. Mensen moeten mekaar helpen daarom wil ik maar al te graag enkele profielkenmerken naar voor schuiven die onontbeerlijk zijn voor de nieuwe paus. In volgorde van belangrijkheid:

    1. Hij moet zijn seksuele driften onder controle kunnen houden. Beter nog: hij heeft GEEN seksuele driften. Jonge jongens oefenen geen aantrekkingskracht op hem uit;

    2. Hij mag niet lijden aan claustrofobie in functie van het rijden met de pausmobiel;

    3. Hij moet goed kunnen zaklopen. Goede zaklopers struikelen minder snel over jurken en onderrokken;

    4. Hij is liefst blank maar mag geen Schot zijn. De paus draagt ondergoed;

    5. Hij doet in geen enkel geval denken aan Jezus ook al is hij zijn plaatsvervanger: minstens 60 jaar oud, geen lang haar, netjes geschoren en gewassen;

    6. Hij beheerst de gebarentaal: bij stemverlies kan hij zich nog steeds behoorlijk uitdrukken;

    7. Hij is één van de tien mensen op aarde die nog Latijn spreekt. Een woordje Duits en Italiaans is een pluspunt in het kader van het historisch onderzoek naar de collaboratie;

    8. Hij heeft geen vliegangst en is BOB;

    9. Hij heeft een cursus bedrijfsbeheer met vrucht beëindigd om de Vaticaanse Bank terug op het rechte pad te brengen;

    10. Hij gelooft in God, past de tien geboden meestal zelf toe en is in staat om mirakels uit te voeren. De goocheldoos "250 trucs in een wip" heeft geen geheimen meer.

    Er komt net een e-mail binnen van het Vaticaan... de kardinaals zouden zich allemaal hebben teruggetrokken als kandidaat-paus... profielkenmerk 8, deel 2 zou een té groot struikelblok zijn... alleen een onbekende Schot zou nog geïnteresseerd zijn.

    wonder na de dood.

    Zichzelf kon hij niet genezen, toch zouden er meerdere mensen door de overleden paus Johannes Paulus II op wonderbaarlijke manier uit hun lijden zijn verlost. Zo zou er een geheim dossier bestaan op het Vaticaan waarin een aantal gevallen beschreven staan:

    Een blind geboren vrouw beschreef dat zij bij een audiëntie in het Vaticaan de hand van de Kerkvorst heeft gekust en dat zij plotseling weer zag. Een bij de geboorte verlamde vrouw kon zich naar eigen zeggen al meteen uit haar rolstoel verheffen en stappen. Een exorcist bedankte in een brief het feit dat hij dankzij een door Johannes Paulus gezegende rozenkrans bij iemand de duivel had kunnen uitdrijven. Een in Zwitserland levende Afrikaanse jongen gaf aan dat hij een zware tumor had overwonnen nadat hij een dergelijke rozenkrans had beroerd.

    Voor enkele wonderlijke genezingen zou zelfs geen direct contact nodig zijn geweest. Meerdere mensen zouden op onverklaarbare manier gezond zijn geworden, nadat zij de Poolse paus op tv hadden gezien.

    Als je beroemd wil worden, is het nu het moment ! Meld je genezing, meld je wonders! Zelf kon in onlangs ook niet uit bed ondanks dat we naar een feestje moesten. Toen mijn vrouw me met haar Tefalpan op mijn kop sloeg, was ik in een wip klaarwakker. Komt dit ook in aanmerking?

    Dat heel die hysterie naast het nastreven van in de belangstelling staan en -wie weet- het oprichten van een eigen lucratief bedevaartoordje voor de handige Harry's onder hen wellicht ook kadert in de zalig- en heiligverklaring van de overleden paus waarop de Italianen en de Polen zitten te roepen daar hoeft geen tekening bij zeker?

    Of toch wel. Want voor die heiligverklaring moet de paus ook na zijn dood nog wonderen verrichten. Maar welke goocheltruc kun je vanuit de hemel nog opvoeren? Die van de vurige tongen kent iedereen al. Wat dacht je van dit idee?


    Condoomregen door pauselijke hand vanuit de hemel.

    10 april 2005

    reclame voor Erwin Vanmol.

    Ik ben een grote fan van cartoonist Erwin Vanmol. Hij is huiscartoonist bij Ché magazine en werkt of werkte voor bladen als Computer Magazine, Internet Hotspots, PC-Magazine Belgium en Acta Humoristica. Als ge toch op het internet zit, breng dan eens een bezoekje aan zijn verrukkelijke site. ***** (*)

    (*) Vijf sterren vanwege Muggenbeet!

    eetdag wereldwinkel.

    Herinnering voor vrienden, kennissen en familie:

    Iedereen is welkom op de twaalfde eetdag t.v.v. de wereldwinkel van Tessenderlo. Je kan er spaghetti of quinua eten in vegetarische versie of met Bolognaise saus. Plaats: OCMW-zaal van Tessenderlo. Moment: zaterdag 23 april van 17 u. tot 22 u. Je kan telefonisch bestellen bij medewerkster Kristien op 013/67.22.19 of voorzitter Willy op 013/66.26.28 .

    Extra-lokker (of afschrikker) : Muggenbeet prepareert de vegetarische spaghettisaus, zoals de traditie het wil.

    Apartheidspartij opgeheven

    De vroegere apartheidspartij NNP heeft zichzelf officieel opgeheven. Op een partijcongres in Johannesburg (Zuid-Afrika) stemden 88 leden voor opheffing, twee tegen en drie leden onthielden zich.

    De leider van de NNP nam afstand van apartheid,'een systeem dat gestoeld is op onrecht'. Vorig jaar was al duidelijk dat de partij zich zou opheffen na de verkiezingen in Zuid-Afrika waarbij de NNP nog geen 2% van de stemmen haalde. De Nieuwe Nationale Partij kwam voort uit de NP, die de apartheid tientallen jaren in stand hield. De leden van de NNP kregen het advies nu lid te worden van het ANC van president Mbeki.

    Een apartheidspartij die zo wijs is zichzelf op te heffen... daarvan wordt Muggenbeet vrolijk. De Vlaamse partij die veroordeeld is voor 'systematisch discrimineren' kan van hun 'bloedbroeders' in Zuid-Afrika nog heel wat leren.

    9 jaar voor versturen "spam"

    Een Amerikaan die internetgebruikers met miljoenen ongewenste e-mails heeft gebombardeerd, is door een rechter in de Amerikaanse staat Virginia tot negen jaar cel veroordeeld. De man gebruikte het internet om pornografie en nepproducten en -diensten te verkopen. Duizenden mensen trapten erin. Volgens het openbaar ministerie bracht het handeltje hem wel 750.000 dollar (bijna 600.000 euro) per maand op.

    Hoewel het openbaar ministerie bewijzen voor slechts 53.000 illegale e-mails voorlegde, denken de autoriteiten dat de 30-jarige man, die op plaats acht zou staan van de internationale top tien van 'spammers', zo'n tien miljoen e-mails per dag verspreidde.

    9 april 2005

    Help Geert met zijn debat.

    Volgend jaar sluit de Vlaamse Regering een nieuwe beheersovereenkomst met de VRT. "Om vooraf de openbare opdracht van de VRT te evalueren en het debat hierover te stroomlijnen, organiseert Vlaams minister van Media Geert Bourgeois een bevraging van de Vlaming over de rol en opdracht van de openbare omroep."

    Zowel Vlaamse organisaties als elke individuele Vlaming kunnen (via deze website) hun visie kwijt over de opdracht van de VRT, aan de hand van 3 open vragen:

    1. In welke mate beantwoordt de manier waarop de VRT zijn kerntaken invult aan uw verwachtingen ten aanzien van een publieke omroep?

    2. Waarin schuilt de eigenheid van de publieke omroep binnen het gehele Vlaamse omroeplandschap?

    3. Welke klemtonen moeten gelegd worden in de nieuwe beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de VRT voor de periode 2007-2011?

    De minister, Geert dus, geeft toe dat het geen gemakkelijke vragen zijn en dat men er moet over nadenken. Het is de bedoeling van Geert om "een debat op gang te brengen". De VRT zelf roept iedereen ook op om "ten volle mee te werken aan dit initiatief".

    Ik kan me vergissen maar het zou me echt niet verbazen wanneer de deelname aan dit debat beperkt blijft tot een selectief subcultuurtje (of bovenlaagje zo je wil) in onze samenleving. Niet iedereen heeft goesting om voor dergelijke open vragen zijn hersenen aan te spreken. Zolang de Kampioenen heruitgezonden worden en Thuis niet de geest geeft, hoor je de Vlaming niet grommelen. Volgende vragen hadden waarschijnlijk meer succes:

    1. Wat bedoelt Xavier met "een dagschotel"?
    2. Wie speelt de rol van Simonneke in Thuis?
    en iets moeilijker ...
    3. Welke mooie jongen verhuisde van de VRT naar VTM om daar het Nieuws te presenteren?

    Als je al de vragen juist beantwoordt (als je van de Vlaming iets vraagt, moet je ook een beloning vooropstellen!), mag je met Geert en de NVA - in het kader van 'kunstwerken aan het water in Wallonië' - meereizen naar het hellend vlak van Ronquières. En dit in een heus gehuurd camionneke. Mark Demesmaeker zal er ook zijn... tenminste als de VRT het schouwspel komt filmen.

    8 april 2005

    Niet de paus maar Gorbatsjov!

    (citaat Belang van Limburg) De Cubaanse president Fidel Castro heeft donderdag in een televisietoespraak paus Johannes Paulus II de nodige bloemetjes toegezwaaid, maar niet zonder erop te wijzen dat het "onterecht" is, de val van het communisme in de Sovjetunie en het voormalige Oostblok aan de kerkvorst toe te schrijven. De vrijdag in Rome begraven paus "was actief, militant betrokken bij de strijd tegen het socialisme, maar het is onterecht hem de grootste verantwoordelijkheid voor de teloorgang van het socialistische kamp en de voormalige Sovjetunie toe te schrijven", zei Castro.

    Ook Jonathan Steele van The Guardian is die mening toegedaan. Hij maakte zich vrijdag nog behoorlijk boos over dit "herschrijven" van de geschiedenis: de implosie van de Sovjetunie en de val van het sowieso zijn vervaldatum ruim overschreden hebbende Sovjet-systeem is en blijft het werk van Michail Gorbatsjov en diens perestrojka en glasnost.

    1 euro van nieuwe fiets gaat naar het Fietsfonds.

    Vanaf volgend jaar zal bij de aankoop van een nieuwe fiets 1 euro naar een Fietsfonds gaan. Dat fonds zal dienen om het fietsen te promoten en onderzoek te voeren naar fietsveiligheid en diefstalpreventie.

    het geweldig krenteboompje.

    Oef. Bloggerbot heeft zich blijkbaar herpakt. Om de werking uit te testen probeer ik toch maar eens dit bloeiend krenteboompje te posten. Samen met de bloesems van de wilde kersen en de pruimen zorgen zij momenteel voor een witte gloed in de tuin. In het najaar zullen de rijpe bessen van het krenteboompje vele vogels gelukkig maken. Zelf pluk en eet ik ze ook graag. Daar bovenop komt nog de prachtige rode herfstverkleuring waardoor het krenteboompje één van de allermooiste en allerbeste inheemse struiken mag genoemd worden voor iedere tuin.
    En als je ze aankoopt als bosplantsoen ben je de trotse eigenaar voor amper een halve euro.

    enorme problemen

    Er zijn momenteel enorme problemen bij Bloggerbot, de dienst die Bloggers nodig hebben om illustraties of foto's op hun blog te zetten. Deze problemen zijn wereldwijd en ik ontsnap er ook niet aan. Verschillende fora worden overstelpt met ontevreden gebruikers. De website van Bloggerbot zelf geeft geen commentaar en dat trekt er niet op. Ik hoop dat het snel opgelost is want de combinatie Picasa, Bloggerbot en Blogger is -als het functioneert- echt de moeite waard! Voor Google die Blogger beheert, is het alleszins geen reclame. Misschien slachtoffer van haar eigen succes?

    Lachen bij Blokwatch.

    Onder het motto 'Zolang we er nog mee kunnen lachen hoeven we er niet om te bleiten' start Blokwatch met Vlaams BelaHAHAng, de enige rubriek op deze site waarvan we zelf zeggen dat u er niet alles van moet geloven.'Vlaams BelaHAHAng' is een samenwerking tussen de redacties van Blokwatch en verschillende weblogs, waaronder Actualitiek en Muggenbeet.

    5 april 2005

    geurpostzegels (bis)

    Alexandra Colen is op haar pik getrapt, dat is geweten. Omdat ze niet in het partijbestuur mag zitten van haar voorzitter heeft ze in een zeldzame creatieve bui ook 'spotzegels' ontworpen. "Wat De Post kan, kan ik ook" - zie onder- moet ze gedacht hebben.

    In een telefonisch gesprek vroeg ze of Muggenbeet ook haar werkjes eens wou tonen. "Dan weet iedereen wat ik eigenlijk vind van sommigen van dat kl***bestuur". "Maar zijn het ook geurende postzegels?", wou ik weten, "want anders sluit het niet echt aan bij mijn voorgaande post". "Jazeker ! Ze rieken naar kastanjebloesem".

    "Je weet toch mevrouw Colen dat kastanjebloesem als twee druppels water op mannelijk zaad trekt?" "Nu je 't zegt, de geur en de smaak kwamen me al bekend voor" antwoordde ze als van de pot gerukt. "En zijn ze ook echt bruikbaar, want 88 eurocent lijkt me geen gangbare waarde Alexandra?" Verwonderd: "8.8. - H.H. , snap je hem? En natuurlijk kan je ze echt gebruiken. Op de Post hebben ze me verzekerd dat ze zonder probleem op je brieven mogen geplakt worden. Je moet ze alleen van voor bevochtigen en achterstevoor kleven vergezeld van een echte postzegel".

    "Maar dan zie je toch niks?" repliceerde ik gevat. Alexandra kwaad: "Hebt gij daar bezwaar tegen? Ik niet!". "Maar smaakt dat dan niet vies?" wou ik toch weten. "Wilt ge me nu excuseren want ge brengt me op leuke gedachten?". Tot wederhoren, groetjes.

    copyright: Alexandra - 2005

    geurpostzegels.

    De Post heeft gisteren naar aanleiding van de Gentse Floraliën een eerste set van drie "geurpostzegels" uitgebracht. Vermits de actualiteit is wat ze is en de post niet vreemd is van enig opportunisme werd in allerijl een tweede setje geurpostzegels gedrukt. Niet iedereen is trouwens even wild van de "rozen en rozegeur". De nieuwe set omvat de beeltenissen van drie historische figuren met telkens "een passende typische Vlaamse odorant". Verkrijgbaar in elk postkantoor. Sommige kantoren verkopen het setje enkel 'onder de toog' en je moet er dus special achter vragen.

    4 april 2005

    Dina helpt boeren.

    Nu Niki haar bezigheid heeft met haar nieuwe vriend de oren van zijn kop te zagen, start Dina Tersago met haar tweede reeks van 'boer zoekt vrouw'. De vrijgezel-boeren hebben zich gisteren op VTM voorgesteld. Er is variatie troef: een kiekenvetmester, de boer met de moto, een aardbeikweker, een misvoorganger... en allemaal zijn ze voor de vrouwtjes (tot spijt van de holebifederatie of wat had u gedacht?) wat dezer dagen al een afwijkende en gedurfde format is.

    Moest u deze startaflevering gemist hebben of moest u staan te popelen om onze landbouwers nog beter te leren kennen dan kan je op de bijhorende website de deelnemers eens rustig bekijken. Daar geven ze ook te kennen wat voor hen de "ideale vrouw" zou zijn. Eentje uit de hoop denkt hierbij aan prinses Mathilde en dat voorspelt niet veel goeds. De boer uit Zwalm denkt eerder aan Julia Roberts omwille van haar grote mond (zijn fantasie slaat nu al op hol) en de boer uit Overboelaere ziet Natalia wel zitten maar is hiermee niet de enigste.

    In de praktijk zullen ze het echter met veel minder moeten stellen. Terwijl ze vanaf de eerste aflevering stuk voor stuk Tersago in het hooi willen lokken, schrijft de format helaas voor dat ze moeten kiezen uit de 'vrouwtjes' die zich per brief of mail aangemeld hebben. Meestal zijn deze deernen nog geen miss België geweest maar hoogstens miss aardbei van Erps-Kwerps of miss druif uit één of ander gehucht met wat serres.

    Nog een geluk voor VTM dat een boer doorgaans niet zo nauw kijkt -als ze kunnen wroeten en baren is 't al goed- of de meeste brieven mét foto werden stante pede als geweigerde zending per koe naar het postkantoor teruggebracht. Met wat beesten in de stal heeft iedere boer wel een alternatief. Maar omdat ook Dina er op staat dat ze het scenario volgen -en ze kan hiertoe heel wat kilo's in de weegschaal leggen- zullen de bestelde afleveringen waarschijnlijk ook dit jaar kunnen gedraaid worden. Tenzij presentatrice Dina alsnog met levensgenieter Wim uit Pepingen het hazepad kiest. Een gratis cliffhangertje ...

    Even ernstig nu. Help deze boeren, daarom: moest er onder mijn bezoekers een vrouwtje zijn die de uiertrekkers-van-beroepswege een fatsoenlijke keuze kan bezorgen, aarzel dan niet. Schrijf je in per mail (boerzktvrouw@vtm.be) en als je gekozen wordt (meestal zit de mama er dan ook voor iets tussen!), wacht je misschien nog een mooie televisiecarrière. Bij het Rad van Fortuin of zo! Willen we afspreken dat je je in dat geval bij de allereerste ontmoeting met de bronstige boer -voor de grap- out als lesbiënne of als bisexuele ex-non? Gewoon om de reacties te zien van de boer en vooral van zijn mama?! Dat is dan afgesproken.


    Boer zoekt vrouw: Dina is wederom het lekkerste beest.

    3 april 2005

    Tom.

    De nieuwe leeuw van Vlaanderen:

    geen cd nodig.

    Zij zorgden deze week voor een prachtig en gratis tuinconcert:
    • de heggemus;
    • de zwartkop;
    • de vink en
    • de koolmees.


      gemakkelijker.

      Mijn domeinnaam muggenbeet.be is meteen ook de toegangspoort naar deze weblog. Is iets gemakkelijker dan muggenbeet.blogspot.com. De persoonlijke website achter muggenbeet.be zal geïntegreerd worden in de weblog.

      Goed om weten: Muggenbeet is ook een pittoreske plaats in de provincie Overijssel in Nederland. Er is een fijne en rustige camping midden de natuur. Maar de "beet" uit deze Muggenbeet betekende oorspronkelijk 'water' of 'plas'. Het spreekt voor zich dat mensen die via google op zoek gaan naar Muggenbeet soms wel eens bij mij uitkomen. Onder meer Jaap, de uitbater van de camping, met wie ik al wel eens mails heb uitgewisseld. Zijn camping staat aangestipt op onze to-do-list.

      Het was trouwens een reportage op de Nederlandse tv over Muggenbeet die me in 1988 deed besluiten de titel Muggenbeet te gebruiken voor een lokaal actie/info-blad. Ondertussen is de gedrukte versie verdwenen (té prijzig) en volledig opgegaan -via een website- in deze weblog. Voor zover ik me herinner was 'stekelvarken' de andere titel die in de running was. Beide titels riepen op wat ik beoogde: prikkelend, niet altijd even aangenaam, de vreemde eend in de bijt maar tegelijkertijd erg relativerend naar effect toe: een steentje in de rivier dat verlegd wordt (B. Vermeulen).

      Ik vind het wel eigenaardig dat muggenbeet.nl geen resultaat geeft !

      uitvergrote dood.

      Er is gisteren maar één man gestorven. Er is vandaag maar één dood die het nieuws haalt. Er is dezer dagen maar één heilige vacature die moet ingevuld worden. In de wereld bestaat alleen nog het minuscule Vaticaanstad... en een beetje Polen. "Italië rouwt, Polen rouwt, heel de katholieke wereld rouwt" aldus het extrajournaal van de VRT.

      Een uitvergrote dood van een zieke man van 84 jaar oud. Elk bejaardentehuis maakt het wekelijks of dagelijks mee. Zonder extra-journaal. Zonder volkstoeloop. Zonder camera en perslui. Er wordt onder ons wel gestorven zonder medeweten. Een maand lang wachtend om 'ontdekt' te worden.

      Vraag mij niet om rouwig te zijn. Sterven op oude leeftijd hoort bij het leven. De dood van de paus benevelt het echte wereldverdriet waar niemand om treurt. Waar de pers op uitgekeken is. Waar de toeloop van het volk uitblijft. Waar 84 jaar oud een dubbele eeuwigheid is. Waar bidden niet helpt en waar de nieuwe paus niet helpt.

      - jaarlijks sterven er in de wereld 10 miljoen kinderen onder de vijf jaar. 6 miljoen daarvan zijn voorkombaar met maatregelen die gekend en onmiddellijk uitvoerbaar zijn -

      En wat doet Italië, wat doet Polen, wat doen de bisschoppen, wat doet de nieuwe paus, wat doet de media, waar blijft het extrajournaal, waar blijft de witte rook om DEZE schande aan te pakken ?

      1 april 2005

      aprilvis.

      En... hadden ze u liggen vandaag? Geen aprilviske gevangen?

      Niki: "ik ben een domme kip?!"



      De slotaflevering van Niki toonde precies waarvoor Muggenbeet al gewaarschuwd had: de kickbokser zijn "oprechte, niet-gespeelde-verliefdheid" was, eens in België teruggekomen, in een sneltempo afgekoeld. Hij had Niki al meteen bedrogen want zijn zaad kruipt waar het niet gaan kan. Die van Scherpenheuvel voelde zich hierdoor met nadruk "genegeerd en vernederd". Niki snapte niet hoe liefde zo snel kon verdwijnen. De mislukte playboy begreep het ook niet "want anders zou hij het haar wel zeggen". Hijzelf deed alsof hij aan het buitenhuiselijk gerij niks kon doen, daarvoor waren zijn gevoelens en enkel zijn gevoelens verantwoordelijk.

      Na een dagje bezinning in Lissabon met Sabrina, die er als vijfde wiel van de hooiwagen bijliep, koos Niki, wetende dat de grijsgeverfde macho nog weinig voelde voor haar én wetende dat hij zijn steentje bijdraagt aan de opwarming van de aarde door andere trutten van katoen te geven terwijl ze erbij staat én gedeclareerd hebbende dat dit overspel een echte vernedering voor haar was, niettemin TOCH opnieuw voor de scheveschaatsrijder. Val nu om! Ze is een echt geplukt kieken! Vrouwen willen blijkbaar een relatie met mannen waarvan ze goed weten dat ze erdoor bedrogen worden. Overspel heeft aantrekkingskracht! De complexiteit van het vrouwelijk geslacht kent geen grenzen.

      Ondertussen schiet van de relatie tussen de wandelende lul en de 'ik ben een domme kip'-vrouwmens natuurlijk nikske over. Het lag er vingerdik op dat golfstickmishandelaar in Mexico gewoon de competitie met de andere mannen wou winnen en dit louter om zijn eigen ego te strelen. Narcisten willen veroveren en dumpen aan de lopende band om hun zelfbeeld -ik ben toch zo'n mooie atleet- te bevestigen. Vrouwen zijn daarbij het meewerkend of lijdend voorwerp.

      Niki was als prototype van de domme gans hiervan de dupe. Tegen beter weten in liet ze haar misleiden door mooipraterij zoals miljoenen vrouwen het haar al voordeden. Het geblèr achteraf omdat al die lieve woordjes -van 'jij hebt schone ogen' tot en met 'ik wil mijn hele leven met je doorgaan'- ten gronde slechts één bedoeling hadden: na gebruik in de vuilbak gooien, staat in duizenden stationromannetjes beschreven maar Niki doorzag het niet. In haar opleiding tot kleuterjuf heeft ze wel geleerd om vuile pampers te vervangen en snotneuzen te vegen maar niet hoe je brainloze dekhengsten onderscheidt van serieuze jongens. Ook in de basiliek heeft ze hierover niks geleerd.

      Niki's geheim besloot met de 'wijze' woorden van Tine: hopelijk heeft dit programma de vooroordelen tegenover biseksualiteit wat weggewerkt. Wat IK eruit geleerd heb is dat biseksuele vrouwen NET als heterovrouwen als ongeleide projectielen op verkeerde mannen vallen en de grote zekerheid op bedrog en overspel er graag bijnemen. Liever één macholul in de hand dan tien in andermans poes. Vrouwen in 11 woorden.

      Mijn eigen vrouw is ... uiteraard... NIET zo. Ahum, ahum.

      Trash people.



      De Duitse kunstenaar HA Schult (ook wel eens de Duitse Christo genoemd) nam vanaf gisteren de Grote Markt van Brussel in met duizend gerecycleerde poppen. De openlucht-tentoonstelling "Trash people" deed eerder al Egypte, China en Rusland aan. De stad Brussel is alvast dolenthousiast over de expo. "Het zet mensen aan het denken over hoe onze manier van leven het milieu aantast."

      De wankele toestand van het milieu staat hoog in de bezorgdheid van HA Schult, visionair, poëet en rebel. Overal ter wereld wordt zijn bijdrage tot de bewustwording van de milieuproblemen fundamenteel geacht. De expo loopt tot 4 april.